Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dockan


Snö och is - halkrisk

Tygdockan
som jag hittade naken
i en container
får vänta med mig
på att träffa Malte, 2år

Dockan hade bara ett öga
men efter den fått bada
sydde jag på två ögon
gjorde munnen glad
och gav den mer ullhår

har klätt dockan
i enkel särk
och stoppat honom
(dockan har en tygsnopp!)
i påse med ulltäcke

Längtar att ge dockan
till Malte
- kanske redan i morgon?




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-21 10:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så fint. vilken enorm lycka för dig med en Malte. Det är så mycket värme i din text så det smittar genom skärmen.
2024-01-24

    Lena Söderkvist VIP
Att ta till vara är så rätt. Ha förbarmande, liksom. Själv hittade jag en söt liten halmbock i groven i går. Tog in den förstås. Gammal. Banden på den hade bleknat, men alldeles hel. Du tänker som jag, märker jag.
2024-01-21

  Respons VIP
Bra att kunna ta tillvara och använda det som slängs.
2024-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP