Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Tiden räknar våra dagar

Med vemod slår en sorg an

Att tiden räknar våra dagar

Den tid vi får är inte fastslaget

I en icke-ödes tillvaro

Fortsätter livet för andra

De som lever i nästa generation

För kulturen vidare med en bris

Litteraturen har språket som verktyg

Med avbildning tecknas tankar med ord

Att skriva utan att vara beroende

Av verkligheten – är det ens möjligt?

I konstnärliga artefakters rum

I kalendern ser vi vad som är på gång

Och våra planer för en framtid som kommer

Till den dag tiden räknat färdigt

Våra dagar och andra tar vid

Förgängligheten drar sitt stumma

Väsen över tidens räknande

När slutet kommer är det bäst

Att inte känna till

Det är kanske bäst så!?

När tiden räknar våra dagar!

 

Taleptox Skrev

Den 20240125

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2024-01-25 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP