Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Epitaf över glömskan - haikus svit

 

Midvinternattens töcken

Snön ligger tung

Midvinternattens töcken

Sommarens förintelse

 

Minnet och människan

En maskin minns inte

Människan har ett minne

Människor kan glömma

 

Modern makt

Utrensningar har blivit

Ett paradigm att minnas

In i ihågkomstens sfär

 

Principer som synar

Aldrig mer manifesteras

Med principer som synar

Maktens brister

 

Minnet av Förintelsen

Påminner oss varje år

Om människor som levde

Innan Förintelsen

 

Glömda minnen

När jag är död

Kommer mitt minne

Att försvinna

 

Minnens förgänglighet

I själen ryms minnen

Säkrast att nedteckna dem

Minnens förgänglighet

 

Människor utan namn

Drabbade av Förintelsen

Att vilja bli ihågkommen

Minnen som sviker

 

Människans väsen

Exploaterat in i detalj

Sanningen en skuldbörda

En regim utforskad

 

Lika värde

I döden är vi lika

Människor och människor

Det gjordes skillnad på

 

Göra sig ett namn

Blev ett hedrat årstidsoffer

Fräls oss från förgänglighet

Från ondskans namn

 

Själen vittrar sönder

Inför minnets ålder

Vara vid liv är att lida

Själen vittrar sönder

 

Konstnärlig artefakt

Utrensningar som

Händelser förvandlade

Numera till konst

 

Förut och numera

Oförlåtlig paradigm

Ringaktning av Helig ande

Numera förnekad

 

Ödmjukt ceremoniellt minne

Har blivit en tradition

Mördade Människor hedras

Att minnas förintelsen

 

Taleptox Skrev

Den 20240127

<+>




Bunden vers (Haiku) av Taleptox VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2024-01-27 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP