Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Den hjärtfulle altruisten

Med sitt stora biffhjärta

Bryr han sig mer om detaljer

Hos andra än hos sig själv

Sig själv har han slutat

Att bry sig om

Någon gång i tonåren

Lämnade han självperspektivet

Han vet knappt inte längre

Vem han är som människa

Sönderanalyserad av psykologin

Som han har blivit och är

Han vet inte längre vem är,

Vem han ska välja

Att vara inför allmänhetens krav

På ett riktigt sätt att vara människa på

Människor är så fördomsfulla

Säger han till sig själv

”Jag är minsann ganska fördomsfri” menar han på

Men en man han träffar viskar till honom

”Det är också att ha fördomar

Att tro sig vara fördomsfri” menar mannen på

Andra tilldelar honom egenskaper

Han inte valt själv och ej känner igen sig i

Han är en man utan egna egenskaper

En människa i mängden

Men görandes honom till

Den hjärtfulle altruisten

 

Taleptox Skrev

Den 20240129

<+>

Dikt inspirerad av och tillägnad Captain Beefheart   

(Don van Vliet 1941-2010)




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2024-01-29 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP