Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Människa

 

  • Filosofisk betraktelse

 

Kropp och själ

Vad betyder mest?

Harmoni om de är i balans

Sönderanalyserande psykologi

En identitet i problem

Ögonen förtäljer vad en själ vet

En kvinnas själ tiger inte numera

Hon drunknar i sin kropp

Hon är full av kropp

Hon är medveten om

Hon drunknar i en mans kropp

Hans själ är sedan länge

Avförd som betydande

Matriarkatets seger över

Mannens hjältestatus

Inga mer hjältar syns till

Varför kallas vi människa för?

Vad kallades människa för innan

Gud skapade språken och ordet människa?

Gud skapade begreppet människa

Beskriven i en symbolik i

Skapelseberättelsen

Vad hände innan det med oss?

Vad kallades vi innan ordet

människa var myntat?

I kulturernas begynnelse

I efterhand har man satt andra

Namn på oss människor med annat språk

Homo Sapiens och så vidare

Utvecklingen tycks undvika

Att människan blir bättre på att tro

Är det av okunskap och omedvetenhet

våld och tragedier sker?

Eller har vilja till makt kommit för att stanna?

Hårda omdömen om en skör människa

Som sätts på plats av ödmjuka skäl

Tills vi ses igen

 

Taleptox Skrev

Den 20240131

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-01-31 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP