Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärlighet varar längst

ännu en klyscha

sånt folk säger
utan närmare tanke
av gammal vana
eller för att det
låter bra

snarare leder ljug
till framgång

reklambranschen
går ju ut på att ljuga
folk tjänar storkovan
på påhittade behov

sektledare
ljuger skjortan av
vilsna människor

chefer ljuger
politiker ljuger
pr-byråer ljuger
tjänstemän ljuger

vanliga vita lögner
hur skulle det se ut
utan vita lögner

du får gärna vara ärlig
och tala om för värdinnan
att hon har blivit fet

tala sen om
ärlighetens varande
hur långvarig du blev

frågan är varför folk
envisas med klyschor
tomma ord i upprepning

Klas Östergren
har en karaktär
som spyr rätt ut
så fort han hör
en klyscha

så illa är det inte
att jag kalvar
upp en pizza

men nog är det
bra tröttande

ännu en text om hopp
att hoppas leder ingenvart
bygga upp ett luftslott
utan fäste i verkligheten

försöker leva utan hopp
som en isländsk mordutredare
det som är, det är
analys och strategi
mer effektivt

ännu en text med ordet
"krackelera"

här krackeleras det inte
är ingen jädra
emaljerad kruka

sentimentalt svammel
inspirerat av Paulo Coelho
dansband eller feelgoodtanter
med för mycket sockerkaka
i systemet

nyandlighetens
skenheliga kvackare
dessa milt leende
ödlor

bevare mig väl




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-06 12:16



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Jag brukar kalla dem för de äppelkindade. ;)
2024-02-08

  Johan Bergstjärna
"dessa milt leende ödlor"
Mycket bra.
2024-02-08

  Öknens Ros VIP
Folk säger så mycket, man får ta det med en eller två nypor salt.
2024-02-08

  Larz Gustafsson VIP
Det du beskriver är inte framgång.
Ärlighet varar faktiskt längst.

Vilka sektledare du åsyftar vet jag inte. De jag känt och känner är ärliga.


2024-02-06
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP