Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ordens kraft som kan döda eller läka


Förlåt!


Det dödande orden var effektfulla
Frustrationen bakom det syntes inte

Ord kan döda eller läka
Vem som börja är ointressant

Vännen nu sårad kippar efter andan
med mild chock och förvåning

Dödaren försöker glömma och
gömmer sig i gränslösa tankar och känslor

Tilliten fick en törn - inte livsfarlig,
inte dödlig, men en knuff

Den sårade vännen låter tiden gå,
försöker når fram men avvisas och väntar

Dödaren har barrikad sig med urskuldade attityd,
nu skuldfylld, där skammen lever

När tiden är inne möts vännerna i en ångestladdat,
varmt och kärleksfullt samtal

Här händer något
Vännerna vågar, vill säga det som behövs,
det läkande ordet:
Förlåt!




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2024-02-06 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP