Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sverige ger 350 000 euro till Rumänien för minkstammen.

 




Den europeiska minkstammen skulle kunna återställas i  genom ett projekt finansierat av Svenska Rikslotteriet. 350 000 euro ska läggas på att räkna minken i Rumänien.

Miljöaktivister vill förbättra livsmiljöer i områden där de kommer att upptäcka minkexemplar. Den europeiska minken, bland de sällsynta däggdjuren i Europa, finns bara i Rumänien, Frankrike, Spanien och Estland.

Enligt uppskattningar finns den största populationen i Donaudeltat. Projektet som genomförs av Rumäniens vilda djursällskap, tillsammans med tre partners, syftar till att inventera exemplaren.

Volontärerna fick 350 000 euro från Svenska Rikslotteriet.

Alexandru Bulacu, verkställande chef för Rumäniens vilda djursällskap: "Mycket av dessa pengar går till de fällor som vi vill sätta upp i fält, videofällor, lägg till de kamerorna med rörelsesensorer.

Vi identifierar om arten fortfarande finns i andra områden, och om inte, skulle säkert nästa steg vara till och med viktiga projekt för att återinföra arten”. du vet att jag forskar.

För närvarande finns det i Rumänien mellan 1 500 och 2 500 minkar, och på europeisk nivå finns det 4 000. Roger Rois, biolog: "De huvudsakliga faktorerna är mänskliga faktorer, avskogning, förbränning av saker från de vattenområden där arten föredrar att leva, naturliga rovdjur i viss utsträckning.

Det är en mycket viktig art, den kontrollerar arten den bedriver jakt på, det är om främst groddjur, fiskar, i mindre utsträckning fåglar". För att återställa arten behöver vi reproduktioner från centrum.

För tillfället finns den enda i Estland. Det skulle ha funnits en minkplantskola vid Brasov Zoo, men EU-kommissionen vägrade finansiera projektet förrän en inventering av arten gjorts. Inventeringsprojektet ska vara klart nästa år.

Källa: Pro TV Etiketter: brasov, minkar,






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2024-02-08 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP