Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Sjöisen brast!

Han har nyligen fyllt 17 år

Han vill bli popstjärna

Och göra sig ett namn

Inom musik och spelas

På radio och få komma med i TV

Han vill bli betydelsefull

Och bli någon som han säger

Hans flickvän undrar

”Kan man inte var någon

Utan att vara popstjärna?

Jag känner mig som någon

Men är inte popstjärna”

Säger hans flickvän till honom

Hon tycker det är ett

Beklagansvärt maktförtryck

Att försöka bli en kändis

”Det klart man kan” säger han

”Varför vill du bli kändis då?”

Undrar hans flickvän

”Kändis är inget man blir

Utan något man utses som”

Säger han till henne

”Vad är en kändis egentligen?”

Frågar hans flickvän

”Det vet jag inte. En människa

Som blir igenkänd till namn

Och för något den åstadkommit

Kanske?” säger han

”Känner inte du igen mig?”

Säger hans flickvän

”Nej vi är som två främlingar

För varandra” säger han

”Nu blir jag ledsen” säger hon

”Jag ska bli popstjärna” säger han

Och han tänker bara på sin karriär

Två dagar senare ringer det

I hans telefon ”Hej det är jag,

Jag tror det blir bäst om vi inte

Träffas något mer” säger hon till honom

”Nu är det jag som blir ledsen” Säger han

”Hejdå ha det så bra” säger hon

Det är vinter och han ger sig ut på en

Promenad och går ut på isen

På en närliggande sjö

Isen brister och han drunknar tragiskt

Senare någon dag står det

Om det i tidningen med bild

På mannen och han fick bli känd

Så småningom

 

Taleptox skrev

Den 20240220

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2024-02-20 08:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP