Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Drömmar om solen

  • Om solen dör, Veckorapport

 

Måndagsnatt

Jag ser slutet på solens dagar

När natten kommer med fasa

Insomnad vaknar du så småningom

Solen tynar så småningom bort

I en veckorapport över solens döende

Drömmar om solen som tynar bort

En dröm per natt anbringad

 

Tisdagsnatt

Tänk om solen skulle explodera

Och bli en super nova?

Om solen då försvann

Och slutade alstra ljus

Vem tänder då stjärnorna

På himlen måntro?

 

Onsdagsnatt

Tänk om jorden klövs mitt i tu

Och delades som två

Äppelklyftor i två delar?

Vart skulle du då sätta dina

Fötter och gå?

 

Torsdagsnatt

Inget kan vi göra åt

Solens liv och händelser

Solen - den rår ingen på

Fast du kanske önskade så

 

Fredagsnatt

Tänk om all natur försvann

Och hela jorden blev en öken

Vad skulle vi då odla på?

 

Lördagsnatt

Solen kommer den att långsamt dö ut?

Eller explodera snabbt först?

 

Söndagsnatt

Hur länge överlever människor om solen dör?

 

Taleptox Skrev

Den 20240223

<+>

 https://sv.wikipedia.org/wiki/Solen

 

Med nyvunna och upptäckta kunskaper om solen är inget längre att ta för givet avseende en garanti för att evigheten ska slå in och vara förutsägbar!

 

Följdfrågor:

Har solen blivit mycket varmare numera mot förr längre tillbaka?

Finns atmosfären kring jorden kvar om solen exploderar och dör?

Hur gammal är solen och hur gammal kan den bli?




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2024-02-23 08:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP