Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN GRÖNA PRÅMEN

Fritt fram för den gröna pråmen!

Öppna varje sluss!

Vi tuffar oss genom våren

i vårt soliga exodus

Fritt fram nu för fest och fägring!

"Bore" kom och gick

Hans urtråkiga belägring

känns nu som ett ögonblick

 

Fritt fram! Kom och fira Livet

och Vägen och Sanningen!

Nu styr vi rakt in i frihet

rakt in i förvandlingen!

Vi struntar i eremiter

i grottornas ökendamm

Ur vägen nu, moskoviter

för sommarens pråm drar fram!

 

 

LARZ GUSTAFSSON 26/2 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2024-02-26 06:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Eller menar du detta med moskoviterna? Jag har inte läst Tegnér.
2024-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Nej. Ylva Eggehorn.
Tack i alla fall.
2024-02-26

  rostspik VIP
Se där, Esaias Tegnér.
Gillar den formuleringen.
2024-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP