Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

***En avflagnad ut-värderings fråga***



Slottet är ännu gångbart
Att fota sig bredvid

Vid allé-kanten ligger
en överkörd kattuggla

Den hoar inte mer

Säger barnet som
petar på den med
med en lång pinne

Och vill ta med sig
den hem.


Nej säger föräldrarna
Och den blir för dyr
att stoppa upp

Men om du hittar en
Död rovfågel då kanske
Säger pappan lockande

Och barnet frågar vad
en rovfågel är o får det
förklarat för sig

Sen säger barnet inget
Mer,får lite godis

Vänder sig om och ser
allén och det vita slottet
Avlägsna sig inuti bilen

Och i fler nätter drömmer
barnet sen om om ugglor
i skogar som vill hitta hem

Helt levande utav sig själv
utan att någon annan
hjälper till.
















Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-29 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP