Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Herrens kärleksflod

Låt Herrens kärleksflod i världen flöda

Historien om Jesus Kristus kan ingen döda

Minnet av vår Herres leverne och gärningar

Kom inte till av en slump med tärningar

Hans verk är ett unikt gammalt eftermäle

Om detta handlar detta stränga kväde

Jesus Kristus har räddat våra själar

Utan honom vore vi enbart simpla trälar

Jag är blott Herrens ödmjuka skugga

Mig får han svårt att döma och kugga

När vi möts en gång vid tidens slut

När han ska fatta sitt slutgiltiga beslut

Till dess bidar jag min tid fram till dess

Som en joker i en kortlek snarare än ett ess

På något sätt kan jag inte hans möda förtjäna

Med Herrens uppmärksamhet den suveräna

Genom honom avbildad i en stenstod

Till slut segrar Herrens kärleksflod

 

Taleptox skrev

Den 20240308

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-03-08 16:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP