Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VÄCKELSEMINNEN

Väckelseminnen

från tider som har flytt

Alla jag mötte

och allt som de betytt

Nu bär vi facklan

som brinner liksom förr

tills vi en gång står

vid Fadershusets dörr

 

Tänk när vi kämpade

här i Gävle stad

Ingenting dämpade

den glöd som gjort mig glad

Sida vid sida

spred vi evangelium

Världen den vida

fanns i våra vardagsrum

 

 

Elden ska brinna

lika härligt nu som då

Skuggor försvinna

när Guds himlaljus dem nå

Gud är Densamme

som Han var i svunnen tid

Han som vill bistå

med Sin smörjelse och frid

 

 

LARZ GUSTAFSSON 9/3 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-03-09 09:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP