Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dolph Lundgren kritiserar det svenska rättssystem

Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren har höjt sin röst mot det svenska rättssystemet, och hans kritik har väckt uppmärksamhet. I ett Instagram-inlägg uttryckte han sin frustration över en våldtäktsman som dömts för 21 fall av sexuella övergrepp mot kvinnor, inklusive sju våldtäkter där offren drogades. Trots dessa allvarliga brott släpptes gärningsmannen på fri fot efter endast två år i fängelse1.

Lundgren beskriver händelsen som ännu en stor brist i Sveriges rättssystem och uppmanar människor att “vakna upp” och reagera på detta orimliga utfall. Han har tidigare uttryckt liknande kritik mot Sveriges förmåga att skydda kvinnor från våldtäkt och sexuella övergrepp12.

Det är inte första gången Dolph Lundgren har ifrågasatt det svenska rättssystemet. I ett tidigare inlägg för två år sedan skrev han att Sverige inte kan skydda kvinnor från att utsättas för våldtäkt. Han har även kommenterat ett fall där en 16-årig flicka mördades och gärningsmannen dömdes till fem års fängelse. Lundgren är tydlig med att detta är ett alltför lågt pris att betala för en ung tjejs liv, och han oroar sig för hur många fler offer som kan vänta2.

Dolph Lundgrens engagemang och kritik är viktigt för att uppmärksamma brister i rättssystemet och för att driva fram förändring. Förhoppningsvis kan sådana starka röster bidra till att förbättra rättvisa och skydd för alla i samhället.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-04-04 04:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP