Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

t


om en nu äger och bor i en husbil
en saknar en fast ställplats
en kör liksom runt
lite här och var
av och an
skulle en då möjligtvis kunna säga
vart bor du idag
på riktigt
eller
behövs det
för att få säga så
någon slags skruttig lastbil
som tar dig för dina sista pengar
bort från kriget
där du försökte växa upp
men inte längre klarar det
för alla bomber
kreverande k-pistar
övervakad i tron i varje yttrat ord
överhängande fängelsestraff
ivrigt väntande bödlar
eller
är det lik förbannat
lika fel som
var kör du
och inte
förväntar sig svar som
på gatan
på landsvägen
i bara till exempel
iran yemen gaza och dant
utan hoppas på svar som
till
till någonstans här i världen
där det känns tryggt
ha liksom ett mål
en destination
ett kall
ett hem
utan att vara tvungen till det
av fri demokratisk vilja
vart kan det vara
eller om vi nu försöker
vart kan det ha tagit vägen
ditt hem
för att andra dödar
för din mark
för mycket mindre ändå
och
kan vi hjälpa dig
på något sätt
var ditt hem skulle kunna vara någonstans
nu
istället för
att till varje pris
skickar hem dig
för att vi behagar att hata
och hänsynslöst enbart
vill ta hand om oss själva
vart vi nu är på väg med det
till exempel tyskland trettiotre




Fri vers (Fri form) av christian hüls VIP
Läst 21 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-06 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP