Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MAGELLAN

Godahoppsudden och Kap Horn

där oceanerna kysser varann

Jag såg ett tv-program

om portugisen Magellan

Så ännu en tapper hjälte

kan läggas till mitt kartotek

Magellan var en rättskaffens man

som agerade utan svek

 

Han fann en helt ny farväg

som aldrig testats förr

Mellan Atlanten och Stilla Havet

blev den en nautisk dörr

Han lyckades i sitt uppsåt

och med sin föresats

Leve minnet av denne portugis

för hans hjältebragd och insats!

 

 

LARZ GUSTAFSSON 12/4 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2024-04-12 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP