Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och så åker pistolen fram

 

Livslögnen sitter på ett sammanträde i kommunalfullmäktige. Han äger Sveriges största barnpornografisamling och är så älskad och respekterad av alla i sitt parti. Till och med hans fiender älskar honom. När han var pojke så blev han sexuellt utnyttjad av sin pappa men det har han förträngt och han älskar sin fine pappa. Mamma tittar på bingolotto, tar valium och vodka. Det är en lycklig familj till och med älskad av sina fiender. Människan ska vara stark och glad så att samhällsmaskineriet kan spinna på och det finns inga problem. Livslögnen har drabbats av ett psykosomatiskt utmattningssyndrom. Hans fru ligger och skakar av panikångest. Deras barn sitter inne skogen och sniffar kontaktlim och dricker starköl. Livet är underbart. Livet är en dröm som det inte går att vakna upp ur. De går nakna i trädgården och upp på stan. Ulf Kristersson och hans regering går omkring nakna i riksdagen och sjunger finsk tango. Sverige är ett lyckligt land igen och den bästa drogen är alltid kärlek. Jag går omkring i skogen och talar med träden. Vi längtar efter värmen som ska tina upp själen och få den att sjunga igen.
Narcissismen som plötsligt vaknar och sträcker ut en hand till någon som är i nöd.
Gud är inlagd på psyk avdelning 2 för en djup och tung depression. Skötaren Kent han med de varma ögonen diskuterar litteratur med Honom och en liten livsgnista har tänts.
Doktor Propp, Mannen, skrider fram majestätiskt genom korridoren och röker pipa.
Barnens och ungdomarnas vansinne gror av de vuxnas likgiltighet och oförmåga att sätta gränser. Gränslösheten är helvetet och bristen på kärlek. Och så åker pistolen fram. Alla vill ha någonting som de brinner för, något friskt, bra och konstruktivt. Vissa väljer att sova dygnet runt för att slippa ta itu med sina problem.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-04-19 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna