Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Diktens analogier

Vem ska man anklaga idag?

Undrar en man som har svårt

Att acceptera det som hänt

Idealism kan ibland leda till konflikt

Måste man ha några att skylla på?

Undrar jag istället för det???

En autistisk vuxen kvinna

Har som metod att testa av andra

För att se om de lever som de lär

En man beskyllde mig en gång

För att inte ta saker och ting

På ett blodigt allvar

Sådan är humorns väg

Den som skrattar kan inte få smaka

På sin egen medicin i landet allvaret

I det kan en människa bli vräkt

Om den skrattar för mycket

I hemmet får du inte skratta

För fastighets personalen

Men gärna på biografen eller på teatern

Detta är bara en dikt

Varför sitter jag här och skriver?

 

Taleptox Skrev

Den 20240421

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-04-21 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP