Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det skulle behövas kärlek nu

 

Det var för att hon var en så sann, äkta och briljant människa som hon omyndigförklarades och spärrades in på det ökända högerkristna Mentalsjukhuset Eldfågeln. Extremt kraftigt övermedicinerad med antipsykotiskt gick hon som en zombie genom korridorerna och sjöng Jesus halleluja pris Ske Gud. Överläkaren Gummilf Brood utnyttjade henne sexuellt och hela sjukhuset andades kärlek och harmoni. Statsministern Homo Soomo var på besök och hyllade verksamheten. Svenska folket var som programmerade robotar som bara längtade efter att äntligen få dö. Döden som något festligt och underbart. Den briljanta kvinnan lyckades till slut bränna ned sjukhuset och rymma. Hon jobbar numera som erotisk sakpolitisk rådgivare åt President Joe Biden. Psykfallet Donald Trumps nattliga andliga gyttjebad förnekande det planetära akuta nödläget. Den amerikanska kongressen röstade igenom ett stöd på 560 miljarder kronor till Ukraina. Det finns helt klart ett ljus i världen. Vladimir Putin sitter på toaletten och är så jäkla hård i magen. Hans ångest som flödar. Hela Ryssland håller andan. Själv så är jag åtta år gammal 1973 och befinner mig i det härliga legobyggandets flow. Det finns inga problem. Mamma står naken i köket och lagar mat åt sin karl som inte existerar. Pappa sitter på kammaren hög på stesolid och vodka. Folk som sviker varandra tvångsmässigt. Några otroligt hatiska grabbar bränner ned skogen. Alla dessa krisande människor som famlar i blindo. Det skulle behövas kärlek nu.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-04-21 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna