Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett naturens vackra underverk




Vi skriver tisdagen den tjugotredje i april månad
anno 2024.
I går hade marken hämtat sig från det tredje
av vårens bakslag och gräset syntes åter.
I dag har himlens portar öppnats på vid gavel
och nederbörden som faller färgar hela världen vit.
Det är snö, snö, snö.
Den svarta bilen är helt täckt av den vita mjuka massan
sånär som på halva däcken, dragkroken och nedersta plåten.

Jag lyssnar till de underbara gregorianska sångerna
ber till gudarna och tackar för upplevelsen
i detta att leva
och få se och höra något av det vackraste livet har
att erbjuda.

I andra delar av världen faller ett regn av bomber,
ihärdigt
natt och dag
för att döda och utplåna
människor
land och stad.

Jag gråter
över Din orättvisa
över Din grymma skönhet.

Det är så svårt att leva.
Så svårt att dö.

När Du är
så här.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-23 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP