Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Problemet är att vi lever i en värld där dumhet lyfts fram, intelligens ignoreras och utbildning är omodern.


Kampen mellan kunskap och okunskap.

 

I en värld där tystnadens ekon skriker,
där dumhetens röster hörs över allt,
intelligensens viskningar går förlorade,
i mängden av det som ej borde fått gestalt.

Utbildningens tempel står föråldrade,
deras pelare vittrar sakta ner,
kunskapens ljus flimrar och falnar,
i skuggan av okunnighetens ler.

Men hoppets gnista tänds i mörkret,
för tanken fri, den kan ej fängslas in,
mot dumhetens mörker vi tillsammans strider,
med bildningens fackla, klar och fin.

Så låt oss lyfta våra röster,
och belysa varje dunkel vrå,
för i kunskapens ljus, där finner vi svaret,
på hur en bättre värld vi skapa må.

 




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-04-30 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP