Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Lyfter på hatten

Han är en man som dömer det han inte förstår

Han tar inte hänsyn till hur andra mår

Själv vill han inte bli bedömd utefter kriterier

Som drar undan hans skynke för sina mysterier

VI kan känna en sympati med hans metoder

Hans drivkraft är ett odistanserat roder

Som för honom in på farligt och obekvämt vatten

Han skaffar sig fiender som vägrar lyfta på hatten

Inga andra vill han kompromissa med

Sedan han spridit sitt verk med hammare och städ

Några lyfter på hatten för hans konformism

Och vägran att ändra på sin envisa schism

Han ofta sätter sig i relation till andra

Han är så snabb på att döma och andra klandra

Åt hans egensinniga drag lyfter jag också på hatten

Och hoppas han sover gott i den mörka natten

 

Taleptox Skrev

Den 20240501

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-05-01 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP