Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blekgrön isgrön himmel

 

 

blekgrön isgrön himmel
plutoniumet är en slags fest
ett annat rum, en högtid
som den första maj
men rödare
sartres ansikte har gjutits i
plutonium och hänger på torget
i volgograd
var det sartre som var ett äckel
jag saknar inte äcklet
jag saknar text-tv
man kunde spela spel på text-tv
nu spelar ingen på text-tv
jag ska inte dricka absint
absint är inte hett längre
absint är grönt
jag är grön
kött är grönt
gud är grön
djävulen är grön
(miraklets grönhet kan inte mätas
eller kvantifieras
lite som en dikt av grön säd
skriven på liljevalchs panoramafönster
en tidig morgon i maj)

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Androiden VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-05-01 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP