Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är orättvist att lära barnet hur man dör för landet innan man lär honom hur man ska leva för det.


Patriotism och liv.

Bing Video

Lär barnet att leva för landet,
Att väva in sina drömmar i den fria gryningen.
Att känna fälten, blommorna, den vidsträckta himlen,
Innan du lär dig om en sista adast.

Lär honom att bygga, inte att förstöra,
Att använda sina händer för att skapa och älska.
Att känna glädjen i livet varje dag,
Innan du tänker på det ultimata offret, vet det.

Lär honom att vara stolt, men också att vara mild,
Låt honom uppskatta fred, inte krig att befalla.
Att hitta sin plats i en värld av hopp,
Innan jag tänker på kampen, en sista dans.

Eftersom hemlandet inte bara är ett land att försvara,
Det är drömmarnas vagga, en önskvärd framtid.
Lär barnet att verkligen leva,
Och för landet kommer han alltid att vara en bevingad ande.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-05-01 19:52



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Undervisar du i patriotism privat?
Jag har inte hört!
Se, mina kära medborgare, här är problemet.
Vilda djungeldjurklaner har denna prioritet att bilda och försvara gruppens omkrets.
Patriotismen i Sverige har nått all sorg, detta gör att våra magar är fulla av godasaker!
2024-05-01

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/reel/931643961684431

2024-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP