Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SVENSKA AKADEMIENS ORDLISTA ÖVER SVENSKA SPRÅKET

Det finns olika Fackböcker och ordlistor
med skilda uppfattningar om sakernas
tillstånd och betydelse där det ankommer
på läsarens förståndskapital tolka saker
och ting efter dess logiska natur som i
övervägande av det substansiella värdet
verifierar dess tyngd av fakta där det vill-
korade tolkningsföreträdet inte grundas
på tro utan på veta och ordets behörighet
beprövar sin potentiella värdighet i prak-
tiken.

Det krävs kanske inte så mycket intelligens
till att kunna skilja på salt och socker mer
än att i praktiken känna efter vad som är
vad.


-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-05-02 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP