Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Dikt om Samexistens och Gemenskap.

 

I varje land, en skog så grön,
Där torrhet möts av livets ström.
Olika träd, i samma mark,
De delar sol och regnets ark.

Trots olikhet i lövens dans,
De strävar uppåt, tar sin chans.
I mångfaldens stora kör,
En symfoni som himlen hör.

Sten Wiking, han ger "läxor" ut,
I historiens långa, vindlande rut.
För Fröken Solana, sanningens ljus,
Ett fönster öppnas, utan brus.

Låt oss ej så osämja så,
Bland folk och nationer, långt härifrå.
I symbios, vi sammanvävs,
Vår mänsklighet, den ständigt prövas.

Så lär av skogen, ta dess hand,
Olikheter kan berika vårt land.
Med rötter djupa, grenar breda,
Vi bygger broar, där fördomar seda.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2024-05-02 19:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Dessvärre förirrar jag mig ibland in i färhastade slutsatser. Beklagar detta.
2024-05-03

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Svälj inte utan att tugga; säg inte ett ord utan att tänka;poetisk förstås .
2024-05-03

  Larz Gustafsson VIP
Beklagar att jag missuppfattade och feltolkade denna dikt.
Det ber jag om förlåtelse för.
2024-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP