Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analoger


Jordens skymning

Ur det förflutna berättas historier

För oss i senare generationer

Historier om legender, Gudar, strapatser

Kungar och drottningar

Ingen kan tro är sanna

Utan att försöka bevisa

Med intensiva studier

Och sökande efter en sanning

I efterhand med letande och

Utforskande efter

Vad som kan ha hänt??

Hur de levde förr har förvandlats

Till en artefakt och längtansfull

Sanning om hur det kan ha varit

Som om vi glömmer bort i nuet

Hur vi också lever och har det!?

Någon kallade mig Kung över de anonyma!

Jag är ingen kung

Ingen människa är anonym!

Om man har ett namn!?

Bara kungen är kung

En annan människa kan inte vara

Kung som han sjöng i baren

Någon kallade mig lönnfet doskrigare

Jag är ingen krigare

En människa som aldrig varit en legend

Kan inte bli en!

Aldrig! Nej - Inte i någon tid!

Vi lever i förtalets tidevarv!

Den som haft ett gott rykte

Kan numera förlora det genom

Att bli förtalad och bortvald!

Att göra sig ett namn inom

Diktande är svårare 

Än man kan tro!!

 

Taleptox Skrev

Den 20240503

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 13 gånger
Publicerad 2024-05-03 06:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP