Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En luggsliten svensk cowboys sång

Vers 1
Vilken dag som helst nu
Vilken dag som helst
Tappar jag mitt minne,
finner jag en vän
För vi ska se,
att minnet sviker
Vers 2
Vänder på mig själv nu,
vänder ut och in
Silverram är allt jag har
Minns den tid då mörkret,
visade vägen hem
Ref.
Och du har förlorat allt ditt blod
Tänkte allt för mycket på din stora skog
Regnet öser ner på minnena av mod
Och du ska åter bli min bror
Vers 3
Tänker på mig själv nu,
tänker allt jag har
Samma sak
som att gå tillbaka
Det är sant, att du var först
Vers 4
Lägger mig att tänka
på en hemlighet
Björkträd står och viskar
om vikingar och glöd
Forna dagar, finns alltid kvar
Ref.
Och du har förlorat allt du trodde på
Å vi ska begrava allt som kan förstås
För ingen kan förklara djupet av det underbara
budskap som började med dig
Vers 5
Lyssnar du på Dylan,
lyssnar du på mig
Han är stor
med enkla ord
Börja slåss för gamle Bob
Vers 6
Cowboys, indianer,
svarta män och räls
Kan bytas ut mot stugor
och midsommarfest
I Sverige är vi blöta, vi får så mycket regn
Ref.
Och ingen kan bevara minnena av land
Som inte setts med ögon och rörts i barndomsdagar
Så sjung om det du känner och lockas med av vänner
som kommer från världens alla land
Vers7
Längtar efter kärlek,
men stryk är allt jag får
En gammal vän
vet vägen hem
Till huset där i skogen
vid älven där jag bor
Vers 8
Långa promenader
Vi byter ut vårt blod
Ett sorgset öga
Ser mig där jag bor
Tula hem och tula vall
Ref.
Och du är min broder
Jag ger dig allt jag kan
En saga som är omgjord
och skrämmer mig ibland
Ref.
Men boken är förseglad
och jag har snart gett upp
Så säg du till mig om du hör
Så säg du till mig om du förstår?




Fri vers av Theodor Mührer VIP
Läst 42 gånger
Publicerad 2024-05-03 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Theodor Mührer
Theodor Mührer VIP