Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LITTERÄRA VARIATIONER

Den omoraliska litteraturens allmänbildning
är mer uppriktig än den moraliska för den
gör sig inte fin för vem som helst,
så man borde roa sig mer åt skandalskriverier
för att utröna vem som senast sket i blå skåpet.

Den litterära horan sminkad som ett gatuluder
i Milano skäms inte utbjuda sina företräden där
oftast intet nytt är att se och som förbruknings-
vara inte lämnar något minnesvärt avtryck mer
än som sedeslöst tidsfördriv under resan

De narcissistiska egocentrikernas självbiografier
är i dess exhibitionistiska självuppoffring den
litterära genrens självhävdelse av mindervärdes-
komplex.

Litterära reportage skrivna av pressetiskt bildade
röna oftast oangenäma insinuationer om att vara
orsaken till reportagets orsak medan det bara var
reporterns uppgift söka återge ett händelseförlopps
orsak och verkan.

-


-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2024-05-04 03:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP