Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Sentimentalitet

”Du verkar vara en person

Med problem!?” Skrev någon

På en chat till mig för en del år sedan

”Har vi träffats någon gång IRL?”

Frågade jag denne på en chat

”Det har vi aldrig gjort

Och det kommer vi aldrig att göra”

Skrev denne tillbaka till mig

Han eller hon hade en uppfattning om mig

Trots att vi inte träffats IRL

Vi har aldrig träffats IRL

Och det kommer vi sannolikt

Inte att göra heller tänkte jag också

Kan han eller hon haft problem

Med den digitala världen?

Men för en del är numera att träffas

Digitalt över nätet nog så verkligt

Som att träffas IRL

Vad har hänt med oss

Som delar in tillvaron i IRL

Och den digitala världen??

Annat var det förr före

Datorer och internets tid

På 1980 talet då ingen information

Om oss cirkulerade annat än som

Lösa antaganden utan digital bekräftelse

De som är yngre idag 2024

och födda på 2000 talet har inte erfaret

Hur det var att leva utan sociala medier

På 1970 och 1980 talet

Världen är förändrad!

Till det bättre eller sämre?

På äldre dagar kan en människa

Bli sentimental av ett försvunnet förflutet!?

 

Taleptox Skrev

Den 20240504

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-05-04 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP