Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De tysta ekona.

De tysta ekona.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/B0J1J9/elever-larmade-om-gympalararens-nakengympa-redan-for-20-ar-sedan

 

I lärdomens helgade salar, Där oskuld och tillit bör frodas, En skugga dansade på väggarna, En viskad hemlighet, knappt levande.

Gymmet ringde av skratt, Unga hjärtan rasade, kroppar rörde sig, Men gömd bakom normalitetens ridå, Ett mörker låg, en vriden hängivenhet.

Gympaläraren, en auktoritet, Klädd i respektabilitet och år av tjänst, Ändå rymmer hans ögon hemligheter, en hunger, En lust efter förbjudna blickar, en pervers vridning.

År efter år talade flickorna, deras röster darrade, deras mod prövades, Men väktarna av deras säkerhet, Blundar, deras plikt arresterades.

"Hans tomma gympass", viskade de, "hans tappade ögon, hans invasiva blick," Ändå absorberade väggarna deras rop, och sanningen förblev instängd i en labyrint.

Sara, Maria och otaliga andra, Deras böner förlorade i likgiltighetens labyrint, Det idylliska gymmet förvandlades till ett rum, Där utsatthet mötte illvilja.

Och så, åren rullade på, fortsatte rovdjuret sin oheliga dans, Medan ekon av brutet förtroende, dog i den kalla, oförlåtande vidden.

Men nu kommer sanningen fram, orubblig, Ett decennium av tystnad krossades äntligen, Mannen som gömde sig bakom gymnastiksalens dörr, Avslöjad, vridna begär avslöjade.

I minnets tysta hörn stiger ännu en gång Flickornas röster, Deras mod, deras smärta, deras uthållighet, Ett bevis på styrkan de bar.

Må rättvisa finna sin väg genom skuggorna, Må ekon av deras sanning höras, För varje tyst rop, varje stulen oskuld, Förtjänar en räkning, ett läkande ord.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-05-04 11:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Straffa perversionen och utrota den!
2024-05-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
mins tog också bilder på oss i kommunismen och kallade dem för "sociala bilder", men vi fick lyx läger över hela landet och gymnastikövervakare läraren byggde en villa med två våningar av lönen för en lärare på landet om han berättade historien om räven.
2024-05-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Så förstörs kärleken till landet!
En liten tjej plockar blommorna från rondellen framför kyrkan, jag frågade henne varför hon gör så här, för hon plockar dem inte ens för att ta med hem.
Låt honom betala! hon svarar mig kränkt och springer skrikande iväg.
2024-05-04

  Öknens Ros VIP
Otroligt fegt av vuxna att inte ta tjejerna på allvar och anmäla läraren, jag säger bara, SKÄMS OCH SKÄMS IGEN!
2024-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP