Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beck, Wallander och jag




Martin, Kurt och Gunnar.

De två förstnämnda är uppfunna karaktärer
men Gunnar finns.

Det är väl en skillnad att räkna med...

Varför är poliserna så populära då ?
Det är en annan fråga.

De är inga supersnutar utan jobbar sig fram
många gånger i snigelfart men envetet och
med en innerlig passion för rättvisan.

Deras privata liv är mest skräp. Varsin dotter
varav Kurts också är polis. Martins är mer
orolig och har ingen gedigen utbildning
eller linje i livet. Får ett barn med pojkvännen.

Båda poliserna har sönder kärleken och/eller
de chanser som gives dem. Varför då ?

Båda dricker friskt men utan att komma till
jobbet särskilt bakfulla. De är hårdingar
men åker på diverse krämpor och sjukdomar
...bl a cancer och hjärtbesvär. Inte undra på
som de lever.

De är på ett sätt helt omöjliga som sociala
varelser men de går djupt in i våra svenska
karlars hjärtan OCH även i våra nordiska
bröders.

Jag undrar så vad det är som gör det så.

Borde jag känna igen mig ?




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-05 08:26



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Tror att många män skulle föredra en sådan oordnad tillvaro framför en ordnad med ett tyranniskt huskors utan kärlek och sensualitet.
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP