Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonrutin

svart kaffe
under tystnad
tidningar, mail
näringsrik frukost
dusch, tandborstning

icke att rucka på

flexibilitet är
överskattat

omväxling
förvirrar

den värsta tänkbara
morgonen torde vara
att behöva socialprata
om praktiska bestyr
om veckoplanering
i en slamrig matsal
bland klirrande porslin
bland kletiga smörpaket
bland tjatiga barnfamiljers
ljudalstring i rikoschetter
mellan väggarna under
det att herr migrän
knackar på dörren
som en ivrig
försäljare

svaret på frågan
är nej: jag är ingen
team player

är man fascist
om man behöver
ordning/tystnad?

hur är det med de som
utan minsta tanke på
vanlig enkel hänsyn beter
sig utrymmeskrävande
pladdrigt och fladdrigt?

det kanske är de som
är fascister: de som hela
tiden spiller över på
andra med ljud och
ettrighet?

sant är att de är
bra på att förstöra
föreläsningar, möten,
lektioner med sitt
ovidkommande
surr om annat
än ämnet för
dagen

en föreläsare ska
inte behöva kämpa
om ordet bland
pladdrare som
pladdrar i ett

är jag fascist
om jag påtalar
problemet?

well,
dito




Övriga genrer av rostspik VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-06 10:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Håller verkligen med om flexibilitet!

Men barnen vill jag ICKE ha ogjorda.
2024-05-06
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP