Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är inte galen bara väldigt ledsen

 

Varför stannar inte hela världen upp och riktar sin fulla uppmärksamhet på mig och min situation. Varför ringer inte Joe Biden och meddelar att han riktar alla sina resurser på mig? Det absurda och surrealistiska att befinna sig i en kropp på planeten Jorden. Varför hör inte påven av sig och erbjuder en exorcism som kan bryta min förbannelse? Jag har inte bett om att vara människa. Ute faller det svart snö och är 40 grader kallt. Doktor Kaos här på avdelningen måste ha tagit någonting, alkohol, droger eller tabletter? Skötaren Kent han med de varma ögonen sitter och blinkar som en fyr som jag kan navigera efter. Jag har inget liv men ändå lallar jag omkring och försöker spela frisk. Varför ringer inte Statsministern och berättar att självmordstatistiken är galet hög och att det minsann måste till en förändring? Jag försvann in i dimman redan som 11-åring men det var ingen som saknade mig. Min familj hade sin kristna tro som en prydlig fasad. Innanför fasaden så härjade demonerna i ett obeskrivligt kaos. Jag gillar sjukhusmaten. Jag självömkar mig själv varje dag. Skötarna tycker att det är bra när jag sörjer mitt katastrofala liv och är riktigt ledsen. Jag är 59 år gammal och jag ger mig inte i första taget. Skam den som ger sig. Gud är så snäll och empatisk. Helvetet är tomt, alla demonerna är här. Magdalena Andersson var här förut och presenterade budgeten för mitt förstånd och själsliv. Hon är så förträffligt och underbart förtroendeingivande. Vi ska träffas när jag blir utskriven. Vilket håll roterar Jorden åt med gröna fiskar som letar sig upp till Kung Gustav V:s sovgemak? Björn Borg och Ingemar Stenmark är mina närmaste vänner. Det är klart att jag är extremt traumatiserad men min pappa har en grön volvo så det spelar ingen roll. Världen är inte galen bara väldigt ledsen.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-05-07 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna