Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I hjärtans rike


I hjärtats rike där kärleken råder,
Prinsar och kungar kröner de stolt.
Men när kärleken hånas,
Han kan halta för livet.

Med sceptrar av känslor och troner av ömhet,
De borde vårda kärleken med kraft.
För ett hjärta sårat av slarv och glömska,
Du kommer att vandra genom livet utan sann rikedom.

Kärlek är inte ett spel om ödet eller tur,
Det är essensen som håller samman universum.
Må prinsar och kungar alltid minnas,
Sann kärlek är den mest värdefulla förbannelsen.

I livets palats, där varje steg räknas,
Ta inte kärleken för given, skada den inte.
För även i de högsta elfenbenstornen,
Hjärtat som inte älskar uppriktigt kommer alltid att vara tomt.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-05-07 16:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Människans egen kärlek är besudlad av själviskhet.
Guds kärlek däremot är äkta.
2024-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP