Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utkast i behov av redigering.


Klorofyll

urbota nordbo
bladade iväg
mot fälten där
maskrosorna
sträckte hals,
det luktade ko
från avlägsen
bondgård, vägen
dunstade gummi,
bildäck har också
en doft

avgrenade pilträdens
knotiga skulpturnärvaro
grönskott ur tjockbarken
årskoloriten sveper mark
med grönt och gult under
blått där stackmolnen
inte annekterade sol

rissla upp i vitt
svartpaltor hör
vintern till
färga plåten
med solmil
på det att
jag inte vill
se ut som en
anemidrabbad
svartrockare,
här odlas
ingen chic
tulpanångest

trampa ner
marsmarorna
i makadammen,
depressionens
kloakråttor
motar man
med eld, solen
har zippo så
det räcker




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-07 16:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag klär mig alltid i svart.
2024-05-07
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP