Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker på min mormors vardag i början av 1910-talet.


Morgonens andakt på mjölkpallen



Tidig morgon
innan solen går upp
stigen till ladugården är upptrampad
fotogenlampan visar vägen

Trötta modern sätter sig på mjölkpallen
och innan hon drar i juverna
suckar hon en stund
som i andakt

Inne i huset sover pojkarna tryggt
och fadern är borta på jobb
katten jagar möss i pojkars sovrum

I den sista draget och mjölkhinken är full
utbrister modern sin tacksamhet för gåvorna
ännu en dag med livgivande mjölk




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 19 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-07 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP