Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


En åldrings saknad

Han fyllde 85 år i år

Och verkligheten känns svår numera

Hans tankar bara snurrar runt runt

I hans åldrande huvud

De få han träffar om dagarna har så

Bråttom numera och han vill ta det lugnt

Han ligger till sängs halva dagen

Hans leder och kropp värker ihärdigt

Hans motivation att anstränga sig

Har ebbat ut och sömnen lockar

Han har en Tv apparat på sovrummet

Som han slötittar på nästan varje dag

Hans enda sällskap under en lång dag

Är tv personalen och text TV

Plus något besök då och då med tillsyn

Av hemtjänst personal

Men de har också så bråttom

I ensamhet lever han sedan hans maka

Och före detta hustru gått bort och dött

För några år sedan i en svår sjukdom

Hans ögon har tappat den forna livslust

Som lös ur hans ögon en gång i ungdomen

Han ha levt ett långt liv men minns nästan inget

Numera har han svårt att se och höra

Vad andra säger åt honom

Trots att han bär hörapparater i öronen

Och glasögon för synen

Hans barn har tagit avstånd från honom

Och han har sina lyckor och olyckor här i livet

Han har blivit så sentimental på äldre dagar

Han saknar inte sin förlorade barn och ungdom

Men han saknar sin hustru som gått bort

En natt somnar han in och förenas

I evigheten med sin kära hustru

 

Taleptox Skrev

Den 20240508

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-05-08 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP