Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I hjärtats riktning

Med hjärtat som vägvisare
Med hjärtat som kompass
Som en solros vänder sig mot solen, vänder sig mitt hjärta dit det strålar värme.
Kan inte förklara varför
Kan inte förklara vad det är som drar, bara att
Något drar mig, som en tyngdkraft
Frågar hjärtat - vad är det du vill?
Frågar hjärtat - Vad är du ute efter?
Hjärtat svarar - Det vet jag inte förrän jag är där
Hjärtat svarar - Följ med och se!
Jag följer med
På vindlande stigar, hit och dit
På bergsbestigning, ökenvandring och djungelexpeditioner
Hjärtat ritar kartan samtidigt som vägen vandras
Söker, läser av terrängen
Sensorn där inne i hjärtat ger plötsligt utslag
Kompassnålen fixeras vid en punkt
Hjärtat vecklar ut sig, sträcker sig
Hjärtat slår ut i ett jublande ja.
Det kanske bara varar en sekund och det är värt allt
Värt varje trevande steg
Värt varje tvekande tanke
Värt varje känsla av vilsenhet
Det kan vara en blick, en våg av ömhet
Det kan vara en vilja att kommunicera
Det kan vara ett innerligt uttryck
Och med ens är hjärtat hemma
I hemmahamnen
Vilandes i trygg visshet om att nu är allt som det ska





Fri vers av Karl den store VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-16 15:22



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Lyckan är som små regndroppar av guld.....de faller en i taget....en här och en där...man blir aldrig våt.
2024-05-23

  Anya VIP
Jag får kämpa med att lyssna på mitt....ska det stå.
2024-05-20

  Anya VIP
Så vackert om att lyssna på sitt hjärta. Inte alla förunnat. Jag får kämpa med att lyssna på ditt. Du skriver så fint om att det kan vara en blick, en våg av ömhet, vilja att kommunicera. Precis så!!! En klok skribent....tänker jag vidare.
2024-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Karl den store
Karl den store VIP