Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En låga så röd



Där fanns en skiftning i nyanser
Men vi kom ur samma nattsvarta kulör
Genom svikna svurna allianser
Där vi båda lämnats kvar och utanför

Din brustna blick, i min brustna blick
Vi var båda en spegelbild åt den andra
I vårt vekliga skick, var den stadga vi fick
När två bräckligheter tog stöd i varandra

Vi hade båda knuffats utför stupet
I det som kallas livets svarta hål
Och i det avsevärda avskyvärda djupet
Utstått mer än mänskosinnet tål

Men en rest av glöd, fann en rest av glöd
Ur två eldstäder så nära att rasa
Och plötsligt så syntes en låga så röd
I en av kärleken heligt tänd brasa

Och ur darrande osäkra händer
Ljöd budskap som aldrig förkunnats
Och i den lydelse trånaden sänder
Gavs en ynnest vi aldrig förunnats

Min avskavda själ, mot din avskavda själ
Ett svar på längtans böner och rop
Och dom stämde så väl, och det kändes så väl
Hur två pusselbitar ömt las ihop




Bunden vers av JJ VIP
Läst 874 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-10-10 17:25



Bookmark and Share


  aol
underbart berörande
2008-08-15

  Erik L
En mycket bra dikt med fin rytm, utsökta rim och med ett bra innehåll. Väl skrivet, som det som alltid är när man läser dina dikter.
2008-05-24

  Kim Alexis
Helt underbar! Jag vet inte vad mer jag kan säga.
2007-04-16

  Primavera
Oj så vackert! Du kan hantera och laborera med Ord! Du får så tydligt fram hur det känns att bli lämnad men ändå hoppet hos en ny kärlek. Jag läste flera gånger och riktigt sög i mig vartenda ord. Det är riktigt, riktigt hög kvalitet på det du skriver - Världsklass!! I like it very, very much!!
2007-04-14

    sunnanvind
Åh.Vad otroligt vackert...
Så man gråter!
2007-03-09

  "Silver" VIP
"I vårt vekliga skick, var den stadga vi fick
När två bräckligheter tog stöd i varandra"

"Men en rest av glöd, fann en rest av glöd
Ur två eldstäder så nära att rasa"

Nej vänta nu, jag kopierar ju snart hela texten ... för varje strof innehåller nya underbara bilder, så vackra och självklara:

"Och ur darrande osäkra händer
Ljöd budskap som aldrig förkunnats
Och i den lydelse trånaden sänder
Gavs en ynnest vi aldrig förunnats"

Vilket bildspråk genom hela texten, vilket budskap om två bräckliga som fogas samman till något starkt!
Bokmärkt favorit!
2007-01-19

  Carola Jeryd
Tårarna rinner fortfarande...
Kan bara om denna säga;
LYSANDE!
Kramiz
2007-01-14

    Weronica
Super, helt underbart bra :)
2006-12-14

    Bodil Sandberg
Helt j-a underbart! Den här passar mig o gubben ska du veta! Så är det bara!
2006-11-27

    Erika H
vilken komposition
så lätt du får det att verka att fånga orden, placera dem på rätt ställe och hissa flaggan
en vacker melodi spelas för mitt inre
två pusselbitar blir till en bild
mycket välskrivet och vackert
erika
2006-10-28

    Lars J
Härlig dikt med tilltalande rim och en innebörd som berör.

*Tycker om*
2006-10-11

    Camillaa
vackert skrivet
/ C *
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP