Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stad av svalor.

Och regnet föll till ljudet av applåder
när svalan lämnade hans hand
och vingklippte honom.
Vart tog fågelsången vägen?
Kröp den in i gränderna
och gömde sig
bakom ljudet av trafik
män i grå kostymer,
rödljus, sjukhus, kontor?
Han lade örat mot varje tegelsten
och lyssnade
efter de förlorade tonerna
men allt han hörde
var det takfasta ljudet av regn.




Fri vers av Sanne
Läst 547 gånger
Publicerad 2006-10-23 21:54



Bookmark and Share


    Rimsmeden
Är det vår framtid du beskriver..? En framtid med kyla och regn, en framtid då man inte ens kan lita på svalan, som borde komma med sommarn och värmen! Dikten med sina bilder väcker tankar om förestående klimatförändringar!
Mvh
2006-12-03

  Karin D
den här texten är mycket fin och ganska proffsig tycker jag:-)
Karin D
2006-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Sanne