Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med all respekt för att vin är underbart gott i en viss mängd...he he


Rusets farliga magi

Om Bacchus frestar dig i glädjestunden
blir han din Mäster, du blir blott en bunden
med fångens ränder på din högtidsdräkt
i samma stund som törsten blivit släckt.

De sköna bilder han i sinnet målar,
dock sköra som de glas vi sorglöst skålar
i vackra skärvor krossas i det grus
som aldrig lyses upp av skärpans ljus.

Förförisk är den drycken han dig bjuder
men maktbegäret i hans väsen sjuder.
Du får med måtta nyttja hans magi
om du din egen herre vill förbli.




Fri vers av "Silver" VIP
Läst 770 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-01-04 21:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är en silverpärla med själ av guld

Varför finns inte dina dikter i bokhandeln? Eller...gör de kanske det? Det borde de göra..

RESPEKT
2011-09-13

    ingvar VIP
Här är Du, återigen, helt i klass med Dig själv, \"Silver\"!
Ingvar
2007-08-14

    ingvar VIP
Här är Du, återigen, helt i klass med Dig själv, \"Silver\"!
Ingvar
2007-08-14

  Markattan
En bra text som lätt flyter fram med hjälp av de snygga rimmen.
2007-01-23

    Bodil Sandberg
Det här är bara såååååååå perfekt beskrivet!!!!Ja man får passa sig när Bacchus gnider sig mot skuldran och rör vid ens sköra varelse...bedräglig är hans tanke!!!
2007-01-19

  Tärningen är kastad
Snyggt skrivit och ack så sant
2007-01-05

  LadyBird
Lysande! Hög igenkänningsfaktor.
2007-01-04
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP