Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
såg en bäverfälld björk vid Skebäcksån och blev påmind om dokumentären Älvens röst. och så bara dök den här strofen upp.


Bäva ni björkskogsdungar!

Bäva ni björkskogsdungar,
för Byggare Bävers bett
Han längtar att slott med damm få skapa
och har många munnar att mätta

Bäva ni björkskogsdungar
också för Bondens bruk
I byn drömmer barn om brinnande värme
och boskap om urgallrad betesmark

Ja, bäva ni björkskogsdungar
för Bävers och Bondes behov,
Men bäva än mer inför
börsnoterade Bolagens bryska behandlingsmetod
blottlagda, bara hyggen att vänta
ni bladträd blir barrskog
i rad efter rad
björkarnas sorgliga
lit de parade




Fri vers av pastorn
Läst 921 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-10 21:34



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
Snyggt å jag gillar oxå avslutningens känga
2007-03-15

  "Silver" VIP
Bara Beundran från mig!
Tjusiga allitterationer och samtidigt väldigt rytmiskt i den obundna formen. Kraftfullt, förstärkt av alla B.
2007-03-03

  Lillasyster F
Men hjälp vad bra!
Härliga allitterationer på B.
Ödesmättat och ack så sant.
Skulle kunna tro att du är biolog...

Bokmärker!
2007-02-22

  Vind
"Byggare Bävers bett", påhittiga b'en. Sista styckets budskap sitter bra.
2007-01-10
  > Nästa text
< Föregående

pastorn