Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enligt den gamla samiska folktron är norrskenet hemvist för
de döda och det är därför viktigt att bemöta norrskenet med respekt

Sagolik, magisk, underbar, vacker, ljuvlig, stark. Finns inte ord att förklara detta naturens fyrvekeri 




Aurora Borealis

En iskall december natt såg jag henne dansa
Ett sagolikt magiskt uppträdande
Svepte in allt i rött, blått, grönt och violett

 

 

Jag stog som förstenad
fastfrusen var min blick
Gudarnas fyrverkeri

 

 

Så mitt i dansens cresendo
började hon sjunga
Min upplevelse var total

 

 

Detta höga knastrande ljud
Dessa starka färger
Tårar trillade på min kind

 

 

Lika snabbt som hon dök upp var hon borta
Denna nordliga morgonrådnad
Mytomspunna norrsken





Fri vers av Lillali
Läst 446 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-17 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lillali
Lillali