Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min gamla vän


Jag träffade dig först i Australien
där vi lyssnade till
kacklande kookaburras
och vaknade till eucalyptusträds
stilla sång

och jag minns nu
hur du också gav mig skydd
och värme mot snön
i Nya Zeelands stolta berg
och hur du långt senare
lät Sveriges mjuka sol
bland blåbergsskogar
mossa och sly
strila genom
din hud

och ja jag minns
hur du omslöt oss
i din barm
då vi
hon kvinnan och jag
vilda
sökande
fria
första gången älskade

likt natten efter
då du stod
troget och rakryggad
väntandes
bland dynor och träd
som troligtvis pratade
franska

då kvinnan och jag
älskade på en strand
och jag slängde mig i havet
så jag skulle vara ren och stark
bara för henne
och kvinnan sjöng bei que ce qeis
medan hon red mig
under stjärnorna

så inte undra på
att jag sover så gott i din famn
min vän
då jag nu åter ibland
ligger i ditt varma innandöme
medan månen lyser hel och stark
och jag lyssnar till vågors
brytande kraschande fall
mot Kaliforniens längtande sanddyner

och minns
alla de platser och människor
vi tillsammans upplevt
du och jag
mitt gamla och slitna
men trogna
lilla tält




Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 433 gånger
Publicerad 2007-02-17 17:20



Bookmark and Share


  sompio
visst ar det karlek! =)
Och visst gav du mig ett leende i slutet, ovantat men hjartligt. Du haller hela tiden lasaren i schack och avslojar dig inte forran det ar dags. Perfekt timing!
2007-02-28

  Gunwale VIP
Ett tält kan bli som en andra hud. Ett tält är lättare att hantera, mer följsamt än ett hus - det kan verkligen bli som vän och boplats i ett. Texten uttrycker den goa trygghetskänsla ett tält kan ge... Trygghet och äventyr på samma gång, det är verkligen värt att skriva om!! (Men det heter väl ändå \"dyner\"? - om du inte har sand i madrassen, vill säga.)
2007-02-24

  Dilsewat
Det här var varmt!
2007-02-23

  Markattan
En härlig och målande skildring som bjuder läsaren många fina bilder - men att det var ett tält, det luskade jag ut i andra strofen ;o)
2007-02-17

  prinscess VIP
den här texten fick mig att le
2007-02-17

  Cris
Snyggt Mikael!!! värd en *

Dikten ger en fin bild. Dels att du har Australien och Nya Zeeland med som jag gärna vill besöka. Du får med naturen och äventyret och kärleken.
Fina minnen och naturligtvis slutet som man inte kunde gissa. Eller inte jag gjorde i alla fall. Ett tält. vilken skön hyllning.
2007-02-17

    ej medlem längre
Underbara gestaltningar av natur, människa och kärlek, sanningsenligt och troget, tack
2007-02-17

  Söder
Vackert skrivet till ditt tält... fick mig att le...
2007-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist