Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en konversation innan insomnandet. Tio sekunder efter sista ordet somnade hon...


Själ för ett barn

Dotter: Får någon ta din själ när du dör?

Pappa: Hmm... Hur menar du?

Dotter: Som mamma, hon har ju skrivit på ett sånt där kort.

Pappa: Aha, du menar att donera sina organ, ge bort sitt hjärta och sånt när man är död. Till någon som är sjuk som behöver dem...

Dotter: Ja.

Pappa: Jag tror inte att man kan ta själen så.

Dotter: Nää...

Dotter: Kommer du & mamma att vänta på mig i himlen, innan ni flyger ner igen?

Pappa: Jag vet inte riktigt hur det fungerar, men det skulle jag gärna vilja.

Dotter: De som tror att själen stannar i backen när man är död...

Pappa: Ja?

Dotter: Det är larvigt!

Pappa: Varför då?

Dotter: Då mår ju själen dåligt!

 

 




Övriga genrer av Mangal VIP
Läst 714 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-03-16 23:13



Bookmark and Share


  Lenia
Så söt och klok! =)
2008-02-18

  Gunilla Karlsson
Berör mig till tårar...
En sån klok dotter!
2007-04-26

  Childlike Wild
Vackert
2007-04-07

  Rachel Roth
tack för att du delar med dig...av detta fina
2007-03-31

  Night Soul Woman
Genialiskt!*stormande hyllning*Bravo!det ska jag också bokmärka!Tack! :)
2007-03-23

  karolina d
Helt underbart fantastiskt och klokt. Ryser i tacksamhet över att jorden är full av visa barn och föräldrar som lyssnar.......
2007-03-20

    ellabella
nahh... gud så gulligt! varför, o varför, slutar man tänka sådär som när man var barn?

jättefint formulerat och lätt att ta till sig.
2007-03-19

  noname_realmind
Donera man sin själ...
Väntar ni på mig, innan ni flyger ner igen...
Stanna i backen... larvigt...

Vilka härliga och uppfriskande tankar från din dotter! :)))

Och kanske inte bara tankar - tänk om det är minnen!
Vissa barn sägs kunna hålla kvar minnena längre från där de var \"innan\", än andra kan, som nästan genast glömmer bort det mesta från den andra planhalvan...

Tack för läsning som värmer i hjärtesjälen! :->
*****+
2007-03-17

  KonstigaKatter
Oh... det är så charmigt med barns funderingar... och så hmm... \"läkande\" för oss vuxna. Vem kunde tro att en själ kan må dåligt efter döden? Det var jätte bra!
2007-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Mangal
Mangal VIP