Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(1956-1994)


do you love, mister goldstein?






din gud

ja din gud

vänd andra sidan till,

ditt hjärta goldstein, ditt hjärta
talar om den rätta vägen

och de vänder sig mot mekka nu
du ska visa dem
vilket väg man ska vandra
som muslim, eller hur goldstein

29 döda
kulhål river upp kött och vävnader
söndertrasade muskler och det spills
otroget blod i en moské


din gud
ja din gud
vänder inte andra sidan till

för allt du ser
är det svarta hålet


(ש\"ע) אהבה; חיבה; אהוב, אהובה; דבר חביב; אפס נקודות
(בטניס וכו\'); מותק (סלנג)



och ditt slut,
kan du trösta dig med goldstein

blev att du i livets slutskede
slets itu
likt en martyr

jag hoppas ditt folk tänker på dig

på kärlekens budskap
du spred i hebron, västbanken
den 25 februari -94


baruch goldstein
vem är du
en sån som du
vad kommer du ifrån goldstein



מלאך-המוות (המלאך הממונה על נטילת נשמתם של בני-אדם;
כינוי לאדם אכזר)



talade adonai till dig

är det här
hans vilja



kan det vara så, baruch
att djävulens handlingar
begås i guds namn

och vem

vem tillber du då?



när kärlek föder hat som föder våld
som föder nya generationer
som föder predikanter
som inte ser
någon annan utväg

än förgörelse


och jag tror
att även davids söner gråter
över det du gjort


och en enkelbiljett nu
till andra sidan
och han kommer tacka dig

din gud
ja din gud

som aldrig vänder andra sidan till










Fri vers av Robert W
Läst 451 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-18 00:58



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
läste igår kväll dina goldstein och starkweather dikter, var tvungen att bygga upp mina bakgrundskunskaper för det hela

det är starkt, väldigt starkt
starkweather dikten håller lite bättre klass tycker jag men även denna som måste läsas tillsammans med starkweather är bra, du borde skriva några till, täcka alla kontinenter och alla \"sidor\"
2007-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W