Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om konsten att få vara sur väldigt långt efter att det började


Jag vet!


Jag vet att det skall vara väldigt
skönt och tacksamt
om döden inte kommer
överraskandes

som en bilolycka eller hjärtat
Gud bevare att det stannar in
det skulle ju vara brutalt

Jag vet
det är mycket mindre hemskt för stora barn än små
som inte kan förstå med hela hjärnbarken
klara själv i norr och söder

Jag vet så mycket så det nästan syns hur
huvudet nickar av vikten
tack tack

tänk

Jag vet att det är kärlek om och till
alfa omega hela vägen
och ingen kan räkna ut dem alla
hårstån som inte fick falla i rätt ordning
uppifrån och ned

Men jag vet inte
om det är så förbannat kul i himlen
om Gud har stora händer eller nedsmetade
fotspår
i någon jävla sand

Jag vet om döden
om hur lätt den väger så tung
i sitt lockande

Ja nu fick jag det sagt
inte blev det bättre bara lite mindre höga ljud
i huvudet lite mer plats




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 776 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-19 11:05



Bookmark and Share


  Steffepeffe
Skönt finger i luften åt alla välvilliga förmildrare... \"Min sorg är min, ge fan i den!\" Starkt och förhoppningsvis skönt.
2007-05-20

  Nina V A
\"Jag vet så mycket så det nästan syns hur
huvudet nickar av vikten
tack tack\"
tycker du sätter den känslan grymt bra i denna text
som är helskön.
Konsten att få vara sur minsann!!
En rejäl skopa humor i denna mix as well
2007-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji