Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett barn

Halsade giftet
som det vore hallonsaften
jag drack i min mammas knä
som livrädd barnrumpa
i knallrosa kjol

lät blodet transportera
det livsfarliga godset
för att göra sitt jobb:
leverera kvällens
självförtroende
i kort kort
och svart nylon

ivrigt väntande
efter effektens
ankomst
som ett barn
väntar på tomten
innanför konstgjorda
snöspröjs fönster

dunka dunka musik
skallrar i fönstren
på stans enda diskotek
breda vakter
tuggar ilsket sina
stimorol

åker karusell
med mina känslor
medan mina tankar
försöker hinna med
skrattar av pirret i
maggropen
utan vett att vara rädd

en trollkarl med magiskt
spö dyker upp
från ingenstans
och trollar mig någonstans
blåögd, rödrosig och nyfiken
följer jag
med känslorna isolerade
i bomull

vaknar
av fåglarnas morgonkvitter
någonstans utomhus
på frostbitet gräs
kramar mina frusna känslor
och blundar hårt
för att hålla ihop

som en flicka
som döljer sin besvikelse
för sina mamma
på julaftonskvällen
tvättar jag bort mitt smink
med tårar
och går hem




Fri vers av Me-linda VIP
Läst 557 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-05-28 22:41



Bookmark and Share


  devilsangel
Berörande text som känns igen...
2007-05-31

  Wingardium LeviosA
Vilken sorg, och tragisk konklusion. Kände medkänslor. Ditt ordval hittade hem till min barndom, och till min ungdom. Kram!
2007-05-30

  Malinosa
Grym text! Den är snyggt skriven med en levande och målande text, vilket jag diggar. Du vågar samtidigt beröra ett känsligt ämne, vilket du ska ha mycket \"cred\" för. Bokmärker den bums.
2007-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Me-linda
Me-linda VIP